İSTESOB’A BİLİM DÜNYASINDAN ÖDÜL

ALTAY TOPLULUKLARI SEMPOZYUMU BAŞLADI

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, bilim dünyasına kazandırdığı eserler nedeniyle ödüle layık görüldü. Altay Toplulukları’nın kültür ve uygarlık değerlerini bilim alemine sunulmasında verdiği katkılar nedeniyle teşekkür belgesi sunulan Başkan Yılmaz, Altay Toplulukları ile ilgili yapılan çalışmaları bilim dünyasına kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Destekçileri arasında İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin de olduğu Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu “ Mesken – Aile ve Aile Değerleri” konusunu incelemek üzere Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. 24-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak sempozyuma dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenler katılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan sempozyuma İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz’la beraber, Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Aydın Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi İlhan Şahin, Kore Uluslararası Çalışmalar Üniversitesi Rektörü Han Woo Choi ve çok sayıda yerli – yabancı akademisyen katıldı.

Sempozyumun ilk gününde İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz’a, Altay Toplulukları sempozyumlarında ortaya konulan makaleleri kitap haline getirerek, bilim dünyasının hizmetine sunduğu için teşekkür belgesi verildi.

“TARİH MİRASIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ”

Sempozyumun açılışında konuşan Başkan Faik Yılmaz, Altay Toplulukları Akademisi’nin yaptığı çalışmaları desteklemekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Türk dünyası için birlik ve beraberlik dileklerini paylaşan Başkan Yılmaz, bu tür çalışmaların kardeş ülkeler arasındaki işbirliğini arttırmaya vesile olmasını temenni etti. Başkan Yılmaz, İSTESOB olarak Altay Toplulukları Sempozyumu tarafından ortaya konulan çalışmaları kitap haline getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlk günde sunumlar Prof. Dr. Ahmet Ercilasun’un, Türklerin tarihteki en eski izlerini gün yüzüne çıkartan kaynakları ele almasıyla başladı. Ercilasun, özellikle Çin ve Bizans kaynaklarının Türklerin Altay Dağı eteklerindeki yaşantılarına ilişkin zengin bilgiler içerdiğini vurguladı.

sempozyumda çekilen görsellere alttaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.462121914156838.1073741829.410876769281353&type=1&l=cec0c2f13a