SOKAK SÜTÇÜLERİ GERİ GELİYOR


Sanayinin gelişmesi ile birlikte herşey kutulanıp raflarda satılıyor. Ürünün raf ömrü ne kadar uzun olursa satıcı için bir o kadar önemli. Ama tüketici için ciddi risk teşkil ediyor. Ürün ne kadar uzun ömürlüyse, bir o kadar işlem görmüş ve sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor diyor uzmanlar.

Çağımızın vebası kanserin bu kadar yaygınlaşması sonucu uzmanlar, geleneksel beslenme sürecine dönülmesi tavsiyelerinde bulunmaya başladılar.

Bir zamanlar altın çağını yaşayan mahalle sütçüleri de, açık ve günlük satılan sütlerin tehlike arz ettiğinin kamuoyu tarafından algılanması sürecinde ciddi sıkıntı yaşadılar.

Umum Gezici Sütçü ve Yoğurtçular Odası Başkanı Osman UYSAL, bir dönem mesleklerinin kara propagandaya maruz kaldığını hatırlatarak, kötü izleri daha yeni yeni atmaya başladıklarını söyledi