İSTANBULLU AYAKÜSTÜ YEMEĞİNDE DÖNERI TERCIH ETTI

İstanbul’da 3000’den fazla büfe günde 5 milyona yakın insana hizmet veriyor. Kimi zamansızlıktan, kimi yaşadığı ekonomik krizden büfeleri tercih ediyor. Ortalama 5-7 TL arasında bir para ile de karnını doyurabiliyor.

Istanbul Deniz Kara Büfecileri Esnaf Odası Başkanı Mustafa ŞİMŞEK, “Günde 5 milyona yakın vatandaşımız büfelerden alışveriş yapıyor. Vatandaşlarımız ayaküstü yemek tercihinde ilk sırada büfeleri tercih ediyor. Büfelerimizdeki satışlara bakarak şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Yemek tercihinde önceliği döner almaktadır. Daha çok beyaz et tercih edilmektedir. Dönerden sonra tost çeşitleri ve kendine has soslar ile tatlandırılmış burgerler gelmektedir” diyor.