FLOTAL AYNA ALIRKEN NELERE DIKKAT ETMELI?

Özel olarak seçilmiş float camdan üretilen aynalar mimarlara heyecan verici ve ekonomik yeni tasarım olanakları sunmaktadır. Mimari bir anlayışla kullanıldığında ayna dar, şekilsiz ve loş mekanlara yepyeni boyutlar ve zenginlikler kazandırır.

Tam otomatik üretim hattına giren float cam, yıkama, gümüş kaplama, bakır kaplama, iki kat boyama ve kurutma aşamalarından geçtikten sonra ayna olarak hattı terk eder. Neme ve dış etkenlere karşı hassas olan gümüş kaplama, bakır kaplama ve biri kırmızı astar, diğeri koyu mavi renkli olmak üzere iki kat boya ile korunmuş olur. FLOTAL ayna, boyama işlemi sonrası özel bir boya ile markalanır.

FLOTAL ayna, proje bazında olmak üzere; bronz, füme, yeşil ve mavi renklerde, şekilli kesim türlerinde ve çapak alma, rodaj, bizote gibi kenar işlemli üretilebilir.

Flotal aynaların bakımı nasıl olmalı? Onları ilk günkü gibi parlaklığı ile korumak için ne yapmalı? Istanbul Aynacılar ve Cam Eşya Imalcileri Odası Başkanı Mehmet Emin GÜR, “FLOTAL aynanın kenarları nemden korunmalı, ayna uygulamasında kullanılan yapıştırıcı malzemeler ayna arka yüzünde hava sirkülasyonu sağlayacak şekilde düşey bantlar halinde çekilmelidir. Ayna arka yüzü, sıvadaki alkalilerden, lateks ve kauçukta mevcut olabilecek kükürtten korunmalıdır.Yeni yapılarda duvar yüzeyleri tamamen kurumadan ayna montajı yapılmamalıdır” diyor.