OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ SEKTÖRLEŞİYOR

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, TRT Haber kanalında ramazan iftar yemeklerinde dolup taşan Mekanlardaki mutfak kültürü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Osmanlı mutfağının son dönemlerde Yaygınlaştığına dikkat çeken Faik Yılmaz, millet olarak eskiye özlemimiz var. Bir de doğal yemekler Daha fazla ilgi çekiyor. Osmanlı mutfağının yanı sıra yöresel mutfakların da yaygınlaştığını belirten Yılmaz,

“Her bölgemizin kendine has damak tadı ve mutfak kültürü İstanbulumuzda giderek arttı. İstanbul’da yaşayan Anadolu insanı yöre mutfağını arıyor.

Bu konuda oldukça zengin kültürümüz dikkat çekiyor. Antep’in kebapları, Adanımızın Adanası’ndan Konya’nın etli ekmeğine kadar Hatay, Erzurum, Siirt, daha bir çok ilimizin yemekleri artık İstanbul’da kendi mekanlarında müşterilerine hizmet sunuyor.Bu da büyük bir sektör oluşturuyor” dedi.