Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi yayınladı. Ulaşım, gıda, konaklama, saç bakım, tekstil ve hizmet sektörü dahil faaliyet gösteren bütün işletmelerde salgınla mücadele kapsamında alınması gereken tedbirler raporda detaylıca yer alıyor. Rehberde, işletmelerin sosyal mesafe planına uygun olarak yeniden düzenlenmesi isteniyor.
Rehberde, 3 aydır geçici olarak kapalı olan 1Haziran itibariyle açılan lokanta, kafe, kıraathane işletmeler için de rehber yer alıyor.
Yemek servisi verilen masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olması, girişte misafirlerin ateşinin ölçülmesi ve işletme içerinde herkesin maske takması gibi zorunluluklar yer alıyor.
https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi