SALGIN DÖNEMİNDE VATANDAŞ ESNAFI TERCİH ETTİ

Bir araştırma şirketi salgın sürecinde her 100 vatandaştan 59’nun alışverişlerinde esnafı tercih ettiğini ortaya koydu.  En fazla tercih edilen işletmeler ise fırın, bakkal ve manavlar oldu.

Bağımsız araştırma şirketi Fly, araştırma kapsamında Haziran ayında Avrupa çapında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkede 10 bin kişi ile anket gerçekleştirdi. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de her 3 kişiden 1’i (%35) yerel kafeleri özlediğini, yüzde 33’ü de maddi sıkıntılarından kurtulmalarına yardımcı olmak için gelecekte yakın çevrelerindeki kafe ve restoranlarda daha fazla yiyip içeceklerini söylüyor. Yüzde 29’u kısıtlamalar sonrası dükkanlar kapılarını açtığında yerel kafe ve barlarından ‘paket servis’ aldıklarını söyledi.

Mastercard’ın araştırmasına göre Türkiye’de kısıtlamalar sonrası en hızlı sıçrama yapması beklenen 10 yerel işletme kategorisi şöyle;

  • Fırınlar
  • Manavlar
  • Kasaplar
  • Şarküteri / Mandıra
  • Yerel restoranlar
  • Berber ve kuaförler
  • Küçük butikler
  • Nalburlar / Hırdavatçı dükkanları
  • Yerel kafeler
  • Tekel bayileri