İSTESOB ESNAFIN SORUNLARINI SİYASİLERE AKTARDI

ESNAF SORUNLARI ANLATILDI

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih bölgesinde yer alan oda başkanlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.  Kahvaltıda gündem, esnafın sorunları oldu. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ve oda başkanları siyasetçilere taleplerini ve çözüm önerilerini iletti.

İSTESOB ve siyasilerin esnafın sorunlarını görüşmek için gerçekleştirdiği toplantılardan biri de Fatih Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Fatih bölgesindeki esnaf odalarının başkanları sabah kahvaltısında bir araya geldi.  İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz esnafın yaşatılması gerektiğini vurgularken, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Esnafın her zaman devletin ve milletinin yanında olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, 1 Kasım sonrası kurulacak hükümetten esnafın sorunlarına öncelik verilmesini istedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, koalisyon dönemleri ile iktidarları dönemini kıyaslayarak, Türkiye’nin tek parti iktidarına ihtiyacı olduğunu belirtti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de artık Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olduğunu, bunun devam etmesi için AK Parti iktidarının devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Demir, hangi parti olursa olsun Türkiye’nin tek başına bir hükümete ihtiyacı olduğunu söyledi.

IMG_4346

ESNAFIN SORUNLARINI ODA BAŞKANLARI ANLATTI SİYASİLER NOT ALDI

Daha sonra oda başkanları söz aldı ve esnafın sorunlarını dile getirdi. İstanbul Milli Piyangocular Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, milli piyangonun özelleştirme aşamasında yaşanan sıkıntıları aktardı ve bu durumun esnafını mağdur ettiğini aktardı.

İstanbul Gazoz Su Şerbet Bozacılar  Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya ve İstanbul Gömlekçiler Esnaf Odası Başkanı Abdullah Yaşar, siyasetçilerin esnafla daha çok temas kurması gerektiğini kaydetti.

İstanbul Yufkacılar Esnaf Odası Başkanı Ayhan Ünal, kira stopajlarının yüksek olmasından şikâyet etti ve kira stopajlarının düşürülmesini istedi.

İstanbul Marangozcular Esnaf Odası Başkanı Yavuz Karamürsel, esnafı merdiven altı çalışmaktan kurtarılmasını istedi. Karamürsel, esnaf için küçük sanayi siteleri yapılmasını istedi.

İstanbul Balıkçılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Cengiz, balık halinin Kumkapı’dan Gürpınar’a taşınmasıyla esnafın mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Balıkçıların İstanbul merkezlerinden uzaklaştığını kaydeden Cengiz, “ Balıklar tezgâha 2-3 saat uzaklıktan tezgâhlara geliyor. Balıklar gelesiye kadar, balıkların muhafaza edildiği buzlar eriyor. Bu da balığın tadını bozuyor. Üstelik balığımızı tezgâhlara da geç koyuyoruz. Bize balık satmak için az bir süre kalıyor” şeklinde konuştu.

İstanbul Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, servis araçlarına plaka tahdidi konusunda belediye ile gelinen aşamayı aktardı ve esnafın hayal kırıklığına uğradığını söyledi.