İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği / İSTESOB

ODA İŞYERİ DENETLEME VE DANIŞMANLIK GRUBU

 

.D.D.G) Kuruluşu

Başkan: Grupta bulunması halinde oda başkanı, aksi takdirde de            gurubun kendi arasından                    seçeceği bir kişinin              başkanlığında

 

Üye:     Oda yönetim kurulunca çalışma

Üye:     Bölgesindeki iş hacmine göre

Üye:     Seçilen 2 ila

Üye:     4 üye

 

Çalışma bölgesinde bulunan Mesleki Eğitim Müdürlüklerinde görevli alan uzmanı yönetici veya öğretmen veya mesleki eğitim bulunmaması halinde diğer örgün ve yaygın mesleki eğitim kurumlarında görevli olan uzmanı veya usta öğretici Birleşik Esnaf Odaları gibi bünyesinde 3308 sayılı kanunun kapsamındaki Meslek dalların her biri için ayrı ayrı İ.D.D.G. kurulabilir ya da oda Büyükşehir Belediye sınırları içinde her ilçe için biri İ.D.D.G. kurulabilir.

 

 

 

İ.D.D.G lerin Görevleri

 

 

  Çalışma Esasları: İ.D.D.G. ler görev alanlarına giren işyerlerini yapacakları yıllık denetleme programlarına göre yılda en az iki defa denetler gerekli görülen hallerde program dışı denetleme ve rehberlik yapılabilir.

 

 

 

 

Bu Denetlemelerde

 

 

 

            Denetleme sonucunda işyerini eğitime uygunluğu raporunu doldurarak

 

  1. İşyerine
  2. Birlik İ.D.D.G’ na
  3. İl Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kurulunun sekreterya görevi yapan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Bildirmek
  4. Kendi odasına bildirmektir.
  5. Görev Süresi: Oda işyeri denetleme ve danışmanlık gurubunun görev süresi dört yıldır.

 

 

Üyeler gerekli görüldüğü takdirde oda yönetimince değiştirilebilir. Ancak İ.D.D.G kimlik kartları geri alınır, yeni üyeler için yeniden birliğe başvurulur.

 

                        Toplantı ve Karar: İ.D.D.G ler salt çoğunlukla toplanır, çekimser oy kullanılmaz oyların eşitliği halinde başkanın oyu iki oy sayılır.

 

                        Yolluk ve Huzur Hakkı: Oda İ.D.D.G üyelerinin yolluk huzur hakları oda yönetmeliğince her yıl belirlenir. Yolluk ve huzur haklarını miktarı odanın yönetim kurulu üyelerine verilen miktarı geçmez, az olabilir.

 

                        Raporuna İtiraz: İşyeri İ.D.D.G leri kendileri için düzenlenen rapora durumun kendisine tebliğinden itibaren on gün içinde Birlik işyeri denetleme ve danışmanlık gurubuna itirazda bulunabilir. Birlik İ.D.D.G’na itirazları bir ay içinde sonuçlandırmak zorundadır.

 

                        İşletmeler üstü eğitim merkezleri şartlı çırak çalıştıran işyerlerinde eksik kalan pratik eğitim vermek zorundadır. Ancak branşlarında İ.Ü.E.M yoksa Mesleki Eğitim Merkezlerinin laboratuar atölyelerinden yararlanabilir. Bu durumda pratik eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak yerine getirilir.

Exit mobile version