İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği / İSTESOB

GRIBE KARŞI MEYANKÖKLÜ ZENCEFİLLİ IHLAMUR ÇAYI NASIL DEMLENİR?


Havaların bir anda değişmesi, sıcaklığın aniden düşüp çıkması ile grip virüsü de hızla yayılmaya başladı. Çevre gripli insanlar ile doldu.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için uzmanlar gribe karşı meyanköklü, zencefilli, ıhlamur çayının bol bol tüketilmesini öneriyor.

Zencefilli meyanköklü ıhlamur çayını demlerken nelere dikkat edeceksiniz. Demleme süresi ne kadar olacak? Kahve ve çay ustası Yunus ÇAKMAK konuyla ilgili “Çayı demlerken, bir bardak kaynamış sıcak suya Ihlamur, taze dilimlenmiş zencefil ve bir parça meyan kökü konur. Bardağın ağzı demlenme sürecinde kapatılır. 10 dakika kadar demlendikten sonra bir bardak içinde yarım limon ve bir çay kaşığı bal ile karıştırılıp tüketilmelidir” diyor.

Exit mobile version