UBER’E KARŞI TBMM’DE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

TAKSİCİ ESNAFININ SORUNLARI MECLİS’TE DİLE GETİRİLDİ

Uber nedeniyle mağduriyet yaşayan taksici esnafının sorunları, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ve İSTESOB’a bağlı ulaşım sektöründeki esnaf odalarının başkanlarının katıldığı basın toplantısında AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından dile getirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan basın açıklamasında Uber’in korsan taşımacılık yaptığı ve faaliyetlerinin bir an önce sonlandırılması gerektiği belirtildi.

“UBER BİR GÜVENLİK SORUNUDUR”

Uber’e karşı taksici esnafının sorunları TBMM’ye taşındı. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ve İSTESOB’a bağlı ulaşım sektöründeki 28 esnaf odasının başkanı Meclis’te basın açıklaması yaptı. Avrupa’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Uber’in Türkiye’de de yasaklanması gerektiği ifade edildi.  3 Haziran 2012 tarihinde çıkan ‘Korsan Yasası’ ile korsan taşımacılık yapan kişilere ağır cezalar getirildiği hatırlatıldı. Basın açıklamasında Uber’in kayıt dışı faaliyet göstermesiyle nedeniyle aynı zamanda bir güvenlik sorunu olduğuna dikkat çekildi.